SoundIntuition

november 2

sound prActice in action

November 2
  • Speaker Series
  • Timed Agenda

Timed Agenda

Brains, Heart and Courage: Building Spoken Language Through Listening

Friday, November 2, 2018

7:30 a.m. – 8:15 a.m.      Registration/Breakfast

8:15 a.m. – 8:45 a.m.      TechTalk: Theory of Mind in Children With Hearing Loss (CWHL)

                                        Aural Rehabilitation Specialists at MedEL

8:45 a.m. – 9:00 a.m       Welcome

                                        Karen MacIver-Lux, SoundIntuition

9:00 a.m. – 10:30 a.m.    Session 1: Brains, Heart, and Courage- Your Toolbox for Counseling (90 minutes)

                                         Elizabeth Rosenzweig, M.S., LSLS Cert. AVT 

10:30 a.m. – 10:45 a.m.   BREAK (15 minutes)

10:45 p.m. – 12:00 p.m.   Session 2: Their Words, Their World (90 minutes)

                Elizabeth Rosenzweig, M.S., LSLS Cert. AVT

12:00 p.m. – 12:15 p.m.   Inspiration Session

                                         Shannon Brown and Mackenzie Lloyd (15 minutes)

12:15 p.m. – 1:00 p.m.     LUNCH (45 minutes)

1:00 p.m. – 2:30 p.m.       Session 3: Building Speech Skills Through Listening (90 minutes)

                             Elizabeth Rosenzweig, M.S., LSLS Cert. AVT:

2:30 p.m. – 2:45 p.m.       BREAK (15 minutes)

2:45 p.m. – 4:00 p.m.        Session 4: No Toys? No Problem!

                             Elizabeth Rosenzweig, M.S., LSLS Cert. AVT (90 minutes)

4:00 p.m. – 4:30 p.m.        Session 5: Questions and Answers/Case Study Discussions

                                          Elizabeth Rosenzweig, M.S., LSLS Cert. AVT

4:30 p.m. – 4:45 p.m.        Closing Remarks & Draw 

                                          Warren Estabrooks

4:45 p.m.                           Adjournment