SoundIntuition

november 1

sound prActice in action

November 1
  • Speaker Series
  • Timed Agenda

Timed Agenda

DEVELOPING SPOKEN LANGUAGE USING 3-D CONVERSATIONS

 

7:30 a.m. -   8:15 a.m.       REGISTRATION

8:15 a.m. -   8:45 a.m.       TECH TALK: MedEL (30 mins)

8:45 a.m. -   9:00 a.m.       Welcome and Introduction: Karen MacIver-Lux

9:00 a.m. -   10:30 a.m.     Session 1: Helen Morrison, Ph.D., LSLS Cert. AVT- The Role That Parents Play in Development of Conversations: Research and Practice (90 mins)

10:30 a.m. - 10:45 a.m.     BREAK

10:45 a.m. - 11:45 a.m.     Session 2: Helen Morrison, Ph.D., LSLS Cert. AVT.- Dimension One- Parents Provide Learnable Input (60 mins)

11:45 a.m. - 12:15 p.m.     Session 3: Inspiration Session (30 mins)

12:15 p.m. - 1:00 p.m.       LUNCH

1:00 p.m. - 2:30 p.m.         Session 4: Helen Morrison, Ph.D., LSLS Cert. AVT- Dimension Two- Parents Engage in Guided Conversations (90 mins)

2:30 p.m. - 2:45 p.m.         BREAK

2:45 p.m. - 3:45 p.m.         Session 5: Helen Morrison, Ph.D., LSLS Cert. AVT- Dimension Three- Parents Provide Purposeful Responses (eech Perception Over Time (60 mins)

3:45 p.m. - 4:30 p.m.         Session 6: Helen Morrison, Ph.D., LSLS Cert. AVT - Putting It All Together: Demonstration of Strategies to Guide Parents in 3-D Conversations (30 mins)

4:30 p.m. -  4:45 p.m.        Session 7:  - Q&A Session (15mins)

4:45 p.m.                           Draw, Closing Remarks, and Adjournment