SoundIntuition

april 12

sound prActice in action

April 12
  • Speaker Series
  • Timed Agenda

Timed Agenda

GROWING A LISTENING AND SOCIAL BRAIN

 

7:30 a.m. -   8:15 a.m.       REGISTRATION

8:15 a.m. -   8:45 a.m.       TECH TALK: MedEL (30 mins)

8:45 a.m. -   9:00 a.m.       Welcome and Introduction: Karen MacIver-Lux

9:00 a.m. -   10:30 a.m.     Session 1: Kristin Uhler, Ph.D.- What Clinicians Need to Know About Pediatric Minimum Speech Test Battery and How It Shapes Aural Rehabilitation (90 mins)

10:30 a.m. - 10:45 a.m.     BREAK

10:45 a.m. - 11:45 a.m.     Session 2: Andrea Warner-Czyz, Ph.D.- Early Vocabulary Acquisition in Children With Hearing Loss (60 mins)

11:45 a.m. - 12:15 p.m.     Session 3: Inspiration Session (30 mins)

12:15 p.m. - 1:00 p.m.       LUNCH

1:00 p.m. - 2:30 p.m.         Session 4: Andrea Warner-Czyz, Ph.D.- Tips and Strategies for Listening and Social Skills Development (90 mins)

2:30 p.m. - 2:45 p.m.         BREAK

2:45 p.m. - 3:45 p.m.         Session 5: Kristin Uhler, Ph.D.- Speech Perception Over Time: Evoked Potential Testing That Can Shape Habilitation For Infants (60 mins)

3:45 p.m. - 4:30 p.m.         Session 6: Karen MacIver-Lux - Putting It All Together: Squeezing the Possible Out of Impossible Situations  (45 mins)

4:30 p.m. -  4:45 p.m.        Session 7: All Presenters - Q&A Session (15mins)

4:45 p.m.                           Draw, Closing Remarks, and Adjournment